Obsługa klientówPON. – CZW. 8:00 – 17:00, PT. 8:00 – 12:0000800 3242 5056customerservice@swarovskioptik.com

Wyszukiwarka sklepówZnajdź sklepy w swojej okolicyPrzejdź do Wyszukiwarki sklepów
Komunikaty prasowe
15 czerwca 2023rynkowy debiut nowej wersji lunet celowniczych SWAROVSKI OPTIK do polowań pędzonych

Z8i+ – ZOBACZ WIĘCEJ, DZIAŁAJ SZYBCIEJ

SWAROVSKI OPTIK wprowadza na rynek unowocześnioną wersję lunet celowniczych Z8i przeznaczonych do polowań pędzonych. Nowe modele Z8i+ imponują jeszcze większym polem widzenia. W wersji 0,75 tyrolscy eksperci w dziedzinie teleoptyki zwiększyli je o 15% w porównaniu z poprzednim modelem. W wersji 1x pole widzenia zostało zwiększone o 17%. Krótszy obrót pokrętła powiększenia i sprawdzona funkcja CLICKONE również ułatwiają myśliwym skupienie się na tym, co jest najważniejsze w kluczowym momencie. Modele Z8i+ będą dostępne w wybranych sklepach specjalistycznych od 4 września 2023 r.

„Trzeba zachować orientację, prawidłowo namierzyć zwierzynę w trudnym terenie, a potem, w kluczowym momencie, szybko i prawidłowo zareagować – oto wyzwania nieodłącznie związane z polowaniem pędzonym. Nowe modele Z8i+ to kolejny dowód na to, że jesteśmy wierni naszej dewizie, która brzmi: „Stale udoskonalać to, co dobre”. Znacznie zwiększone pole widzenia sprawia, że układ optyczny w tych modelach nie ma sobie równych na rynku i może zapewnić myśliwym maksymalną pomoc zgodnie z dobrą praktyką łowiecką” – wyjaśnia Stefan Hämmerle, członek zarządu ds. marketingu i sprzedaży w SWAROVSKI OPTIK.

By nic nie umknęło Twojej uwadze

8-krotny zoom umożliwia namierzenie zwierzyny nawet z dużej odległości. Model Z8i+ w wersji 0,75 gwarantuje sukces dzięki rewolucyjnemu, niezwykle szerokiemu polu widzenia wynoszącemu 64,6 m/100 m. Wersja 1x może się poszczycić niezwykle dużym polem widzenia obejmującym 50 m/100 m. Okular również został udoskonalony, aby ułatwić uchwycenie celu i zapewnić większą wygodę podczas obserwacji. Oba modele imponują niezrównaną ostrością obrazu w całym polu widzenia, aż po same krawędzie.

Intuicyjna w obsłudze

Kolejną charakterystyczną cechą modeli Z8i+ jest krótszy, wynoszący zaledwie 160° obrót pokrętła powiększenia. Ergonomiczna dźwignia skokowa TL pozwala na szybką i łatwą regulację powiększenia. Będzie dostępna w kolorze czarnym lub pomarańczowym i będzie wchodzić w skład standardowego wyposażenia. W wersji 0,75 funkcja CLICKONE wyraźnym kliknięciem sygnalizuje osiągnięcie 1-krotnego powiększenia. Dzięki temu obsługa nowej Z8i+ jest całkowicie intuicyjna.

Model Z8i+ w wersji 0,75-6x20 będzie dostępny z siatką celowniczą D-I. Gwarantuje ona niemal niezakłócony obraz celu, ponieważ jest zredukowana do jednego podświetlonego punktu. Luneta celownicza Z8i+ z wypróbowaną i cenioną siatką celowniczą 4A-IF zapewnia dużą elastyczność i doskonale dostosowuje się do warunków polowania. Dzięki FLEXCHANGE wystarczy jednokrotne naciśnięcie przycisku, by włączyć lub wyłączyć podświetlony pierścień.

Postaw na personalizację

Wybrane akcesoria umożliwiają dostosowanie najnowszego członka rodziny Z8i do wyjątkowych potrzeb myśliwego. BTF pokrętło balistyczne typu flex w lunetach Z8i może być używane jako pokrętło zarówno górne, jak i boczne, a SLP+ osłona soczewek lunety chroni soczewki okularu i obiektywu przed zabrudzeniem. Soczewka antykondensacyjna AFL+ pasuje do obu wersji.

Produkty z kolekcji GEAR zaprojektowane z myślą o polowaniach pędzonych

15 czerwca 2023 r. firma SWAROVSKI OPTIK nie tylko wprowadzi do sprzedaży nowe modele lunet celowniczych Z8i+, ale także poszerzy swoją linię GEAR o odzież przeznaczoną do polowań pędzonych. Nowe produkty wyróżniają się imponującą funkcjonalnością i kładą duży nacisk na ważny aspekt, jakim jest bezpieczeństwo. Czapka z daszkiem SC, rękawice pro GP i kamizelka myśliwska HV mają jaskrawopomarańczowy kolor ostrzegawczy stosowany podczas polowań pędzonych. Asortyment obejmuje również T-shirt myśliwski TSH z bawełny wysokiej jakości, który jest przeznaczony dla myśliwych i sprawdzi się w każdym sezonie łowieckim.

Download iconTekst dla prasy

Pobierz artykuł w formacie PDF

icon image databasePress photos

High Resolution images related to press releases can be downloaded from our Image database.

SWAROVSKI OPTIK relaunches driven hunt rifle scopes - Images