Produkty

Serwis

OBSŁUGA KLIENTA
K19 ATX 115 perspektivisch HRes RGB - lens cropped

Produkty i usługi techniczne, porady i wsparcie, samouczki i materiały do pobrania, Deklaracje zgodności

Obsługa klientówPON. – CZW. 8:00 – 17:00, PT. 8:00 – 12:0000800 3242 5056customerservice@swarovskioptik.com

Wyszukiwarka sklepówZnajdź sklepy w swojej okolicyPrzejdź do Wyszukiwarki sklepów
Twój język:
polski
Komunikaty prasowe
15 maja 2024Idealna towarzyszka następnego pokolenia miłośników przyrody

Lornetka MY Junior SWAROVSKI OPTIK

Lornetki SWAROVSKI OPTIK od 75 lat towarzyszą pokoleniom miłośników przyrody podczas wypraw w plener. Nowa lornetka MY Junior to wprowadzona na rynek przez rodzinną firmę z Tyrolu pierwsza wysokiej klasy lornetka dla dzieci. Została ona specjalnie dostosowana do potrzeb dzieci w wieku od 6 do 14 lat. MY Junior będzie dostępna od maja 2024 r. w wybranych sklepach stacjonarnych, w sklepie firmowym SWAROVSKI OPTIK w Wattens oraz w sklepie internetowym swarovskioptik.com.

„Od chwili powstania naszej firmy w 1949 roku miłość do przyrody i życzenia naszych klientów są ważnymi źródłami inspiracji dla innowacyjności nowych produktów. Chcemy, by nasza pierwsza wysokiej klasy lornetka dla dzieci zainspirowała młodych ludzi do odkrywania przyrody. Naszym celem jest również uwrażliwienie następnego pokolenia na potrzebę ochrony piękna natury. Jesteśmy dumni, że po raz kolejny udało nam się wprowadzić do sprzedaży lornetkę, z którą nie może się równać żaden inny produkt tego typu dostępny obecnie na rynku”- mówi o nowej MY Junior Stefan Schwarz, dyrektor naczelny SWAROVSKI OPTIK.

Wnikliwa obserwacja staje się dziecinnie prosta

Potrzeby użytkowników w wieku od 6 do 14 lat zostały należycie uwzględnione podczas tworzenia lornetki MY Junior – od jej barwnej obudowy w kolorach glacier blue lub jungle green, po bardzo łatwą obsługę, i duże pole widzenia oraz przyjazną dla dzieci instrukcję z ilustrowanym jastrzębiem.

Dzięki lornetce MY Junior obserwowane obiekty wydają się 7 razy większe niż oglądane gołym okiem. Obiektyw o średnicy 28 mm wychwytuje tyle światła, że obserwację można prowadzić aż do późnego wieczora. Ważąca zaledwie 480 g lornetka MY Junior jest niezwykle lekka. Co więcej, jest dostarczana razem z praktyczną torbą, w której oprócz lornetki zmieszczą się dołączone „Notatki Przyrodnicze”, służące do zapisywania odkryć młodych poszukiwaczy przygód.

Super akcesoria

Każdego, kto chce uwieczniać swoje obserwacje także na zdjęciach i filmach, ucieszy informacja, że do lornetki MY Junior pasuje uniwersalny adapter VPA 2 SWAROVSKI OPTIK.Idealnym uzupełnieniem MY Junior są dziecięce T-shirty i czapki z daszkiem nawiązujące wzorem do lornetki, które zostały dodane do oferty sprzedażowej.

75-lecie SWAROVSKI OPTIK – Celebrujemy naturę. Od pokoleń.

Od 75 lat firma SWAROVSKI OPTIK tworzy produkty, które pozwalają ludziom skupić się na pięknie przyrody. W całej swojej historii firma kierowała się zasadami zrównoważonego rozwoju i podejmowała dalekowzroczne decyzje, aby utrzymać równowagę ekosystemów i zapewnić ciągłość przyszłym pokoleniom. Rodzinna firma z Tyrolu od samego początku okazuje wielką miłość do przyrody i przekazuje ją innym.

W jubileuszowym 2024 roku SWAROVSKI OPTIK wzywa wszystkich, bez względu na wiek, zainteresowania i granice narodowe, którzy podzielają to wyjątkowe przywiązanie do Matki Natury, do zjednoczenia się pod hasłem „Generation Nature”. Więcej informacji na stronie: https://swarop.tk/generation_nature

Download iconTekst dla prasy

Pobierz artykuł w formacie PDF

icon image databasePress photos

High Resolution images related to press releases can be downloaded from our Image database.

MY Junior from SWAROVSKI OPTIK