Obsługa klientówPON. – CZW. 8:00 – 17:00, PT. 8:00 – 12:0000800 3242 5056customerservice@swarovskioptik.com

Wyszukiwarka sklepówZnajdź sklepy w swojej okolicyPrzejdź do Wyszukiwarki sklepów
Komunikaty prasowe
05 marca 2024SWAROVSKI OPTIK świętuje 75-lecie

Edycja specjalna CL Companion Habicht

Od ponad siedmiu dekad jastrząb (niem. Habicht) stanowi zasadniczy element tożsamości SWAROVSKI OPTIK. Ta firma rodzinna z siedzibą w Tyrolu uznała swój jubileusz 75-lecia za doskonały pretekst, by uczcić tę trwałą więź, tworząc edycję specjalną lornetki CL Companion Habicht. Jubileuszowa lornetka powstała w ściśle ograniczonej liczbie zaledwie 1000 sztuk.Lornetka CL Companion Habicht jest dostępna od 5 marca 2024 r. w wybranych sklepach stacjonarnych, w sklepie firmowym SWAROVSKI OPTIK w Wattens oraz w sklepie internetowym swarovskioptik.com.

SWAROVSKI OPTIK i jastrząb są ze sobą nierozerwalnie związane – i to pod kilkoma względami: bystry wzrok tego drapieżnego ptaka stał się dla założyciela firmy, Wilhelma Swarovskiego, inspiracją do stworzenia lornetki, która pozwala ludziom ujrzeć z całą ostrością piękno przyrody. Znajduje to swoje odzwierciedlenie w nazwie pierwszej serii lornetek SWAROVSKI OPTIK Habicht (jastrząb), która zadebiutowała na rynku w 1949 roku i dziś jest nadal produkowana w fabryce w Absam. Jastrząb widnieje w logo SWAROVSKI OPTIK od 1982 roku i symbolizuje doskonałą sprawność optyczną produktów tej firmy. Stefan Schwarz, dyrektor naczelny SWAROVSKI OPTIK, z dumą wyjaśnia: „Lornetka CL Companion Habicht to piękny hołd dla naszej historii. Od chwili założenia naszej firmy stawiamy sobie za cel rozbudzanie w ludziach miłości i szacunku do przyrody oraz pragnienia jej ochrony poprzez nasze produkty wysokiej klasy Tworząc tę edycję specjalną tworzymy most pomiędzy naszą aktualną ofertą a korzeniami naszej firmy”.

CL Companion Habicht – jubileuszowa lornetka

Ta edycja specjalna to idealne połączenie teraźniejszości i przeszłości naszej firmy w jednej wyjątkowej lornetce. Pod względem technicznym firma SWAROVSKI OPTIK postawiła na sprawdzoną jakość jednego z naszych najbardziej udanych i najpopularniejszych modeli – lornetki CL Companion. Pod względem wzornictwa firma zdecydowała się na skórzaną okładzinę, która nawiązuje do wyglądu i stylu pierwszej wyprodukowanej przez firmę serii lornetek – Habicht. Certyfikat z odręcznie wypisanym numerem sprawia, że każdy egzemplarz z tej edycji specjalnej jest jedyny w swoim rodzaju.

Zrównoważona produkcja

Kolejnym ważnym aspektem, który został uwzględniony podczas tworzenia edycji specjalnej, jest zrównoważony rozwój. Skóra nappa wykorzystana na pokrycie lornetki CL Companion Habicht to materiał pochodzenia europejskiego, produkowany w sposób zrównoważony poprzez delikatne wyprawianie przy użyciu garbników roślinnych. Znakomitej jakości torba jest wykonana z lodenu (tkaniny z owczej wełny), który podobnie jak skóra nappa został wyprodukowany w Niemczech, a podszewka torby została uszyta z tkaniny bawełnianej. Jest produkowana w Tyrolu.

Wspaniała towarzyszka – CL Companion

Wyważona koncepcja układu optycznego CL Companion zapewnia wygodę obserwacji i gwarantuje obraz o dużym kontraście i nadzwyczajnej ostrości oraz wierne odwzorowanie barw. Lornetka jest lekka, a jednocześnie solidna dzięki smukłej i zwartej sylwetce oraz trwałej obudowie magnezowej. Intuicyjna obsługa, pomysłowe i ergonomiczne rozwiązania oraz wysoka jakość wykonania czynią z niej wspaniałą towarzyszkę wielu różnych aktywności na świeżym powietrzu. -> A może na prezent?

Rodzina lornetek CL: sprawdzone towarzyszki marki SWAROVSKI OPTIK

Rodzina CL zadebiutowała na rynkach w 2011 roku wraz z lornetką CL Companion. Od tamtej pory SWAROVSKI OPTIK ma w swojej ofercie lornetki zapewniające bezkompromisowe połączenie rewelacyjnej jakości optycznej z niewielkimi rozmiarami, które stworzone zostały z myślą o miłośnikach przyrody i entuzjastach aktywnego wypoczynku. Lornetki CL należą do najpopularniejszych produktów SWAROVSKI OPTIK.

75-lecie SWAROVSKI OPTIK – Celebrujemy naturę. Od pokoleń.

Od 75 lat firma SWAROVSKI OPTIK tworzy produkty, które pozwalają ludziom skupić się na pięknie przyrody. W całej swojej historiifirma kierowała się zasadami zrównoważonego rozwoju i podejmowała dalekowzroczne decyzje, aby utrzymać równowagę ekosystemów i zapewnić ciągłości przyszłym pokoleniom. Rodzinna firma z Tyrolu od samego początku okazuje wielką miłość do przyrody i przekazuje ją innym. W jubileuszowym 2024 roku SWAROVSKI OPTIK wzywa wszystkich, bez względu na wiek, zainteresowania i granice narodowe, którzy podzielają to wyjątkowe przywiązanie do Matki Natury, do zjednoczenia się pod hasłem „Generation Nature”.

#generationnature #swarovskioptik

Download iconTekst dla prasy

Pobierz artykuł w formacie PDF

icon image databasePress photos

High Resolution images related to press releases can be downloaded from our Image database.

SWAROVSKI OPTIK CL Companion Habicht binocularsSWAROVSKI OPTIK CL Companion Habicht binoculars
SWAROVSKI OPTIK binoculars CL Companion HabichtSWAROVSKI OPTIK binoculars CL Companion Habicht